HET CITY DEAL.
TEAM
Slider

City Deal Kennis Maken

De inzet van de City Deal Kennis Maken is om een versnelling tot stand te brengen in het oplossen van maatschappelijke opgaven van steden door onderzoekers, docenten en studenten hierbij grootschalig te betrekken. De betrokken steden, kennisinstellingen en andere partners beschouwen dit enerzijds als een vorm van kennisbenutting en anderzijds als het aanbieden van de stad als leeromgeving voor studenten. Centraal in de City Deal staan talentontwikkeling, ondernemerschap én het stimuleren van maatschappelijke betrokkenheid.

Maatschappelijke Waarde

De managementgame heeft volgens Peter de Jong een speciale waarde. “De lokale verbinding is heel belangrijk in dit project. Zoals Delft samenwerkt met de universiteit en omliggende gemeenten, voor en met elkaar. Je zou ook andere universiteiten op dezelfde manier kunnen aanspreken op dat soort verbanden. Een van de aspecten die het vak zo leuk maken is het grote realiteitsgehalte die het krijgt. En dat het ook echt impact heeft.”

Uit een interview door Pieter Verbeek in Eindrapport Onderzoeksregeling City Deal Kennis Maken, 15 onderzoeken rond “Verbinding met de Samenleving”

logo agendastad
OVER
Dankzij City Deal Kennismaken hebben wij de afgelopen maanden kunnen werken aan de City Deal website. Wij zijn 6 studenten aan de TU Delft en we hebben allemaal zelf ook het vak ON5 gedaan. De managementgame is in onze ogen een van de bijzonderste vakken van de Bachelor Bouwkunde. We hebben geprobeerd de impact die ON5 heeft op mens, op de faculteit, en op de stad concreet te maken in het kader van City Deal Kennis Maken.

City Deal Kennis Maken is opgezet met de doelstelling om een ‘versnelling in het oplossen van maatschappelijke opgaven van steden door onderzoekers, docenten en studenten hierbij grootschalig te betrekken.’ Denk aan studentonderzoek dat de praktijk ondersteund en de praktijk dat helpt in het onderwijs. Op deze manier bundelen we de krachten.
Slider
het team
Image not available
Emie Klein Holkenborg
Msc-student Water Management

Student in M4H,
Stedenbouwkundig adviseur

Image not available
Feike Jansen
BSc -student Bouwkunde

Student in ALX,
Vastgoed Ontwikkelaar

Image not available
Juliette Brouwer
Msc-student Urbanism

Student in Spoorzone,
Projectleider

Image not available
Miriam van Eck
Msc-student Urbanism

Student in ALX,
GIS Expert

Image not available
Nick ‘s Gravemade
BSc -student Bouwkunde

Student in ALX,
Vastgoed Ontwikkelaar

Image not available
Thomas Kaasschieter
BSc -student Bouwkunde

Student in ALX,
Milieuadviseur

Image not available
Peter de Jong
Coördinator Managementgame
Slider

CityDeal.