Vastgoed
Ontwikkelaar
Slider
Vastgoed Ontwikkelaar
De vastgoedontwikkelaar vertegenwoordigd alle ontwikkelende partijen in een gebiedsontwikkeling. Hij houdt zich bezig met de opties strekkend van nieuwbouw, naar renovatie en transformatie. De vastgoedontwikkelaar adviseert allereerst de gemeente op de mogelijkheden die het gebied biedt, maar aangezien de ontwikkelaar ook de opdracht kan verwerven, moet het advies op haalbaarheid en uitvoerbaarheid worden getoetst.

De vastgoedontwikkelaar zal dus kijken of een bepaalde ingreep weer rendabel is om uit te voeren, of dat er wellicht een andere ingreep zal moeten worden gedaan. Anders dan de gemeente, die ook geld wil verdienen, speelt er bij de investeerders een grotere wijze van rendementsdenken. Uiteindelijk kan de vastgoedontwikkelaar dus bepalen of de ingrepen van de andere partijen de moeite waard zijn of sturen op winstgevende projecten.
Slider

Functioneel

Economisch

Ondernemend

ERVARINGEN

vanuit het werkveld

"Ik wilde graag de financiële / management kant in gebiedsontwikkeling ontdekken. ON5 is het perfecte vak om dit te ervaren."

Juist omdat veel andere vakken binnen de bachelor zich veel focussen op ontwerpen, vond student vastgoed ontwikkelaar Josefien de Wind het leuk om iets anders te ontdekken: ‘Ik wilde graag de financiële / management kant in gebiedsontwikkeling ontdekken. ON5 is het perfecte vak om dit te ervaren.’

De vastgoedontwikkelaar van de groep trekt meest snel naar de rol economische zaken toe. ‘De scheiding tussen de twee rollen was af en toe nog een beetje vaag’ vond Josefien. ‘We deden bijna alles samen. Omdat we wel beiden apart rol begeleiding hadden, kregen we feedback op onze plannen van 2 verschillende rol docenten. Hierdoor maakten we snel stappen vooruit.’ zegt Jose-fien, ‘Toch zal ik, als ik zélf rol docent zou zijn, de scheiding tussen de twee rollen wat harder ma-ken. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld van de realiteit; welke taak hoort bij welke rol?’

JOSEFIEN DE WIND

Student Vastgoed Ontwikkelaar

Slider
Andere Rollen
ECONOMISCHE
ZAKEN
GIS URBAN DESIGN EXPERT
LANDSCHAPS ARCHITECT
MILIEU ADVISEUR
PROJECT LEIDER
REGIONAAL PLANOLOOG
STEDENBOUWKUNDIG ADVISEUR
VASTGOED GEBRUIKER
VERVOERS PLANOLOOG
PARTNERS
Slider

CityDeal.